Moment och Millnet går samman

Moment och Millnet går samman – blir Nordens största SaaS-bolag inom projekt- och tidrapporteringssystem Norska Moment förvärvar svenska

Moment och Millnet går samman – blir Nordens största SaaS-bolag inom projekt- och tidrapporteringssystem

Norska Moment förvärvar svenska Millnet, och blir därmed Nordens största SaaS-leverantör inom projektstyrning, tidrapportering, resursplanering, kvalitetssäkring, bemanning och rekrytering. 

– “Moment och Millnet har många likheter, och tillsammans har de potential att bli ledande i Europa inom sitt segment,” säger Erik Syrén, styrelseordförande i Moment och partner på mjukvaruinvesteraren Monterro. Vi har stor tilltro till både personalen och tekniken, och ser fram emot att tillsammans få vidareutveckla bolagen.”

– “Med Millnet blir vi Nordens största tech-leverantör inom vårt område,” säger Eivind Bøhn, vd på Moment. “Millnet har mycket bra produkter, en fantastisk organisation och nöjda kunder. Precis som Moment. Vi är på en spännande resa och planerar att göra flera uppköp framöver. Vi har haft årlig organisk tillväxt på 50% de senaste fem åren och med uppköp kan vi accelerera den tillväxten ytterligare.”

Marknadsledande

Både Moment och Millnet är marknadsledande inom sina respektive marknader. Moment har mer än 50% av alla norska och isländska arkitektkontor som kunder, och är också starka inom reklambyråer, tekniska konsultbyråer, ingenjörer och redovisningsbyråer. Millnet är starka inom samma branscher i Sverige, samt även inom bemanning och rekrytering.

– “Både Moment och Millnet har mycket kunniga medarbetare med branschkunskap som levererar stort värde till våra kunder varje dag,” säger Mats Lindskog, vd på Millnet. “ Vi är mycket glada över partnerskapet och tillsammans kan vi bli ännu bättre och starkare.”

Tillväxt och expansion i Norden och internationellt

Moment är väl etablerat i Norge och på Island, och Millnet i Sverige. Tillsammans har de idag fler än 1 000 kunder i 15 olika länder. Nästa steg blir att etablera bolagen i Danmark. Med huvudägaren Monterro i ryggen och genom ytterligare uppköp siktar Moment och Millnet på att bli en av Europas ledande SaaS-leverantörer inom projekt- och tidrapporteringssystem.

Monterro – en aktiv ägare som är experter på mjukvarubolag

Hösten 2021 gick Monterro in som huvudägare i Moment. Monterro är Nordens ledande mjukvaruinvesterare, specialiserade inom B2B. De är aktiva ägare, som stöttar sina portföljbolag med både strategisk och operativ erfarenhet och expertis.

Monterro investerar i bolag som utvecklar och erbjuder B2B SaaS-lösningar, och som har potential att växa internationellt. Om investeringen i Moment säger Erik Syrén: -” Vi jobbar alltid tätt tillsammans med grundarna och ledningen i de verksamheter vi investerar i. Moment har en kvalitetsprodukt som passar väl in i vår portfölj och de har också mycket nöjda kunder. Vi ser att bolaget har stor potential att expandera internationellt, och ser fram emot att även få in Millnet i portföljen. Det kommer att ske en konsolidering på marknaden, och det här är bara början på vår resa framåt,” avslutar han.


Om Moment

Moment är en marknadsledande molntjänst för projektstyrning, tidrapportering, resursplanering, fakturering och kvalitetssäkring i ett enkelt system. Det möjliggör att data kan flöda fritt mellan valda system, vilket reducerar kundernas manuella arbete. Moment kan integreras med över 50 system, och företaget arbetar tätt ihop med sina kunder för att ständigt förbättra funktionaliteten. Moments vision är att vara det populäraste projektsystemet i världen. Moment har årliga återkommande abonnemangsintäkter på 45MNOK, 52 anställda och ca 500 kunder.  Moment.team

Om Millnet

Millnet AB startade sin verksamhet år 2000. Bolagets affärsidé är att utveckla och sälja produkter och lösningar som syftar till att förenkla och effektivisera vardagliga verksamhetsprocesser åt företag och organisationer inom projekt- och tidsredovisning, projektplanering, resursplanering, närvarorapportering, bemanning och rekrytering. Programvarorna vänder sig primärt till konsult- och tjänsteföretag och till bemannings- och rekryteringsföretag. Därför är kunderna vanligtvis IT-företag, konsultfirmor, arkitektbyråer, ingenjörsbyråer, reklam- och PR-byråer, rekryterings- och bemanningsföretag. Millnet har årliga återkommande abonnemangsintäkter på 24MSEK, 33 anställda och ca 500 kunder. www.millnet.se

 

För mer information, kontakta:

Eivind Bøhn, CEO Moment – eivind@moment.team – +47 958 84 825

Mats Lindskog, CEO Millnet – mats.lindskog@millnet.se – +46 13 470 40 01

Erik Syrén, styrelseordförande Moment – erik.syren@monterro.com – +46 70 738 50 72