Stiftelsen Kulturmiljövård bildades 2005 och har använt Millnet sedan 2018. Här arbetar arkeologer och byggnadsantikvarier med kulturmiljövårdande verksamhet, främst med uppdrag och projekt inom arkeologi, byggnadsvård och kulturmiljövård. De har sin bas i Västerås, men har även kontor i Stockholm och Norrköping.
För att ha en lösning som passade deras unika bransch hade de tidigare byggt ett eget system. Men lösningen kändes med tiden för smal och avsaknaden av integrationer mot deras externa system fick dem att längta efter något nytt.
“I och med att vi hade byggt den tidigare lösningen själva så krävdes det en hel del tid till underhåll och till slut kände vi att det var ohållbart. Då började de här tankarna om att hitta en lösning där vi kunde integrera hela vår verksamhet i ett system och då stötte vi på Millnet”, säger Camilla, arkeolog på Stiftelsen Kulturmiljövård.
Då Stiftelsen Kulturmiljövård har ett projektbaserat arbetssätt var det Tid & Projekt som blev den perfekta grunden för dem med integration mot såväl ekonomi- som lönesystem. Utöver detta valde de även till Millnet Analys för ytterligare uppföljningsmöjligheter. Detta då deras verksamhet årligen har över 200 projekt att hantera, där många av dessa löper över flera år.
“Uppföljning av projekten är otroligt viktigt för oss så att vi kan se förhållandet till budget och tidsplan. Där är analysverktyget superbra. Det är väldigt användarvänligt och lättmanövrerat och ger snabba besked om hur projekten går. Och nu kan jag som projektledare, med den integrerade faktureringen, följa projektet från att jag planerar det till dess att fakturan går till kund. Det gör liksom att man får ett mycket bättre helhetsgrepp över sina projekt”, säger Camilla.
Tidigare var deras arbete uppdelad på flera platser och i olika system, vilket gjorde det svårt att få en överblick. Men när de gick över till Millnet blev det enkelt.
“Med Millnet så har jag allting i ett och samma system. Jag behöver inte ha en skuggbudget som ligger där borta eller ett Excelark med folks timmar, med vem som lagt ner vad. Det är superbra”, säger Camilla.
Utöver detta och möjligheten till uppföljning märks även den stora skillnaden mot att driva ett system själv. Istället för att lägga tid på underhåll får de nu automatiskt nya uppdateringar och nya funktioner utan att behöva lyfta ett finger.
När man har en unik bransch och inte är helt säker på hur man vill att allt ska fungera i systemet kan det vara svårt att hitta rätt. Men med hjälp från både säljare och verksamhetskonsult hittade Stiftelsen Kulturmiljövård sin perfekta lösning.
“Kontakten har varit fantastisk. Både Magnus och Daniel visade ett stort tålamod med vår organisation och de har varit bra pedagoger och mycket tillmötesgående”, säger Camilla.
2021-06-21
Camilla Ekblom
Arkeolog på Stiftelsen Kulturmiljövård
Vald lösning